Två önskningar

  • Jag vill gå på Bruce springsteen i sommar
  • Jag vill ha hans nya skiva


Det skulle vara lycka för mig denna morgon..


Uppsala here i come

Jahapp så vart jag tvungen att inse att jag måste till uppsala för att jobba ett tag, jag behöver ju pengar för att kunna leva och än så länge har jag inte fått någon möjlighet till jobb här i Linköping. Känns väldigt tråkigt faktiskt och speciellt med tanke på att jag från och med i helgen skulle haft lite sällskap i stora staden då Sandra och Jonas flyttar hit.

Jag försöker ställa in mig på att det kommer vara kul att komma tillbaka till mina gamlingar, men dem är ju det minsta jobbiga med att behöva åka tillbaka till jobbet. Mina tanter och farbröder är ju det bästa med mitt jobb. Det är ju personalen och själva företaget som är mitt problem. Dem som gör att jag inte vill vakna på morgonen när jag vet att jag ska dit. Jag försöker fokusera på de trevligare delarena med att tillbringa lite tid i Uppsala, som familjen, vännerna och att jag äntlligen ska träffa de nya medlemmarna av vårt "gäng" Lilla Noah och lilla Milian :)

Så förutm förberedande plugg inför fredag så går tiden åt till att jobba med min inställning. Jag måste få till en positiv inställning innan jag kommer in på jobbet, för allas skull ;)

Jag har bestämt mig för att utmana mig själv och ta tåget till Uppsala. Såg att det inte var någon skillnad i pris härifrån och det går snabbare med tåget plus att jag slipper byta i stockholm. Men att hitta rätt tåg, rätt vagn och rätt stolnummer :S Ja det känns väldigt jobbigt och då har jag inte börjat tänka på vart jag ska göra av min packning..:S Hualigen!!

Nytt Grattis!!

Grattis till Malin och Micke som idag fick en liten Milian :)

Tänker på er!!

GRATTIS GUMMAN!!

Jag mår hon leva
 ja må hon leva
 ja må hon leva uti hundrade år!

Ja visst ska hon leva
 ja visst ska hon leva
 ja visst ska hon leva uti hundrade år :)

Och när hon har levat
när hon har levat
när hon har levat uti hundrade år

Ja då ska hon skjutas
ja då ska hon skjutas
ja då ska hon skjutas på en skottkärra framGRATTIS PÅ 15 ÅRS DAGEN ÄLSKLING!

(Men för 17, sluta bli äldre ;) )

Lördagsplaner

Det är fortfarande eko här hemma och jag har städat. Jag har gömt undan en massa småplock och när sånt försvinner syns det tydligare varför det är eko inne hos mig. Idag är det dop uppe i uppsala, Eves son är huvudpersonen och jag hade verkligen velat vara där. Men ja ekonomin hindrara mig, bristen på ekonomi för att vara exakt.

Det känns väldigt jobbigt att det alltid är jag som inte är där och att det alltid är ekonomin som hindrar mig från att vara en del av deras gemenskap.

Jaja, jag kommer nog upp om någon vecka för att jobba där under en tid, om jag inte skulle få ett jobb på måndag morgon det vill säga. I ställer för att vara finklädd och gå på dop ska jag träffa Kenths kusin som är några år äldre än mig. Hon är framme halv tre så jag ska strax fixa till ansiktet utåt och bege mig. Det blir en tur på stan och sen gissar jag på att vi åker hem till mig igen. Det är ju inte trevligaste vädret ute om man säger så. Jag ska äntligen få visa min lägenhet för någon annan än mig själv med andra ord =)

Jag undrar när Malin kommer få sin bebis? Hon var beräknad igår och jag gissar på måndag och Tessan gissar på tisdag.. Vi får se, spännande är det iaf!!

Nu ska jag bege mig till badrummet..

livstecken, orkeslöshet och mat kanske det handlar om..

Jag har stött på livstecken ^^ Jag har vart iväg och fikat en sväng med Kicki på Liu, vi hade även hört med Anna som tyvärr inte kunde haka på. Men jag fick iaf göra mig lite fin och träffa en klasskompis. Ja snart får man väl säga gammal klasskompis som att jag bara har ett moment kvar och större delen av klassen redan är klara.

Jag har haft ett par dagar av total orkeslöshet, de dagarna har resulterat i att jag verkligen inte gjort ett smack, knappt käkat. Och jag har bråkat på mig själv som en tok redan ang maten där, så ni slipper. Jag undrar varför maten är just det som prioriteras bort när jag är lite down? Jaja magen är arg på mig med så jag ska iväg och handla och ställa mig och laga mat sen. Fisk och potatismos planerar jag och så någon sås till detta, jag känner att jag behöver någon riktig mat som plåster på såret till magen.

Imorgon har jag nog med planer som det ser ut, ett kärt återseende ^^

Men nu ska jag passa på att utnyttja den lilla orkan jag har och göra nytta. Trevlig kväll!!

Den tjugoandra januari tvåtusennio

Varför har jag så svårt för att hantera när mina nära och kära mår dåligt?
Varför far jag så illa utav deras smärta?

Att kunna känna empati för andra är en bra egenskap, men den är även jobbig när den gör så att jag far illa av andra människors smärta...

Minnen

Han har läst den nu och jag har fått okej att skicka till opponent på fredag!! *börjar höra "för jag har tagit examen, fy fan vad jag är bra" i bakhuvudet*
 
Idag har jag då kunnat ägna mig åt annat än plugg och det utan dåligt samvete :) Så jag tog en sväng ner på stan på fm och gick till ams, så nu är jag ordentligt inskriven där som arbetssökande. Har fått lite matnyttig info med och har ett nytt möte inbokat. Det visserligen i februari så jag får väl se vart jag befinner mig då. Efter ams halkade jag mig bort i biblioteket och lämna in några böcker. De akademiska spåren börjar försvinna från min lägenhet nu! Det här lilla besöket nere på stan innebar att jag fick åka buss härifrån för första gången och jag har genom det lärt mig nått nytt. Dagens lärdom är att absolut inte åka baklänges, för fy bubblan vilken väg. Och åker man då med en busschafför som kör heelt galet, ja då mår man mycket illa när man går av bussen.

Nu på em har jag tagit mig i kragen och gett mig på de kartonger som står som fint möblemang här i vardagsrummet. Jag har kollat igenom alla skolböckerna och de jag ska sälja står numera för sig nere i förrådet, dem andra ligger i en kartong här. Tänkte att jag behåller dem uppe tills efter opponeringen, sen är det förrådet för dem med. Sen gick jag igenom en kartong från uppsala. Halva kartongen slängdes, men övriga delen packades ner igen. Den bestod av skolgrejjer från gymnasiet, kort, gamla brev och vykort m.m.

Och efter ett tag, när jag kom till botten, så låg det där.. Ett brunt kuvert innehållandes minnen från en första relation. En första seriös relation, en relation som betytt otroligt mycket för mig och som även krossat mig rejält när den tog slut och som lämnade djupa sår inom mig. Det är konstigt hur något som hände för så många år sen fortfarande kan smärta. Inte så att jag går omkring och tänker på honom och på det vi hade och på det som hände. Men när jag såg kuvertet, så log jag först åt min barnsliga men också dramatiska hälsning till mig själv. Meddelandets innebörd var att jag inte fick öppna det förens iaf 2015. Som sagt så log jag, men när jag öppnade det och tittade på innehållet var det som att få ett slag i magen.

Konstigt ju, men visserligen var jag väldigt kär och väldigt sårad

Ja mycket minnen fanns det i lådan från uppsala, men vissa var trevligare. Som ett gammalt kärleksbrev från en barndomskompis.. "Är du kär i mig? Jag är nog kär i dig, det är nått med dina ögon" Och denna pojke gav jag en rak höger i väldigt unga år, men ja de säger ju att kärlek börjar med bråk ;)

God kväll!

"Jag ska läsa den så fort jag kan"

Det var svaret jag fick efter att ha skickat in min uppsats till examinatorn, så nu är det bara att vänta på att han ska ge klartecken till att jag får skicka den till opponenten som får "äran" att läsa min på fredag, känns lite pirrigt för vad han ska säga, men mest av all så känner jag mig inte så levande längre. Jag är totalt utpumpad så det bli lite glass för att fira, men mer än så tänker jag inte anstränga mig.

Kul att jag får gå tillbaka och ändra varenda ord jag skriver i det här inlägget, för att jag stavar fel överallt. Jag är trött helt enkelt..

God kväll!

Jag har inte tid att må illa!

Pyton, usch och fräs för mitt mående alltså!!! Jag har under några dagar mått illa och jag tycker det är väldigt jobbigt när jag inte vet varför, Jag gissar på, som att det kom för några dar sen, att det hör ihop med stress och press angående uppsatsen som ska in i morgon. Jag har även typ kramp i magen som blir värre så fort jag äter. Och jag säger typ kramp för det känns inte riktigt som kramp, men det är det närmaste ordet jag kan komma på.

Jag vill bara lägga mig ner här i soffan och bara va som igår och hoppas på att det ska gå över, men det kan jag ju inte för jag måste få klart det sista NU. Och den vetskapen gör det ju inte bättre :/

Och varför mår man illa i halsen?

Det är fredagskväll!

Sputtnick så korkat man kan va, när jag nästan skrivit klart mitt lilla inlägg så trycker jag självklart på google sök knappen så hela skiten försvann. Men det jag ville ha sagt denna kväll var:

Att jag har pluggat mellan 9-18 och därför tycker att jag är värd en myskväll. Så myskväll är precis vad jag kör på nu. Jag har hitintills invigt mitt badkar som fick flytta hem idag efter att ha förkastats av den förra lägenhetsinnehavaren till den mörka och kalla källaren. Jag slog till med stort och körde på både ljus och rökelser, himla mysigt! Därefter hämtade jag en prova på lotion ifrån eleven.se och blev lite kär. Ni skulle känna hur gudomligt gott jag luktar för stunden, lite typiskt att man inte har sällskap en sån här kväll.. Min framtida gobit från irland hade gärna fått gjort mig sällskap, men då hade jag visserligen velat prata hela kvällen, lr ja mer lyssnat då jag även förälskat mig i deras dialekt.

Men hade jag haft det sällskapet hade jag inte kunnat kolla på PS. I LOVE YOU. Sist jag kolla på denna otroliga film hade jag sällskap och var tvungen att hålla lite koll på tårkanalerna, men ikväll hade jag tänkt släppa lös dem. Har en känsla av att det kommer vara som att släppa ut korna på grönbete för första gången.. :)

Så det är tjejmys här på hög nivå, ska hämta mig en filt och en kopp te och sen så åker vi!!

God kväll

Nu skulle jag..

Nu skulle jag vilja ha en skrivare till hands, skriva ut min uppsats, riva den i microbitar och sen elda upp skiten..

Så nära men ändå så långt borta, Jag ser mållinjen där framme, men är rädd för att stupa bara mm före. Jag hade tänkt mig en drink och så plugga så länge jag bara orkade ikväll.. Men känner mig lite risig så skippar det första, men ska verkligen kämpa på med det andra.

Criminal Minds i kombination med uppsats nu, det gör det hela lite roligare!

Flickorna

Jag pratade med två av mina älskade flickor idag på msn, vad jag saknar dem! Det är konstigt att tänka på att det var 1 år sen jag träffa dem sist. Tänk att gå från att träffas varje dag och speciellt varenda helg, till att aldrig ses. Tänk då livet bara kretsade kring att ha kul tillsammans. Det är lite skillnad nu kan man säga.

Eve lever familjeliv med sin Tobbe och deras son Noah
Malin lever familjeliv med sin Micke och magen. Magen som snart resulterar i en lite bebis :)
Tessan lever familjeliv med sin Rickard, letar hus och grejjer
Jag lever singelliv,  nyinflyttad i Linköping, snart färdig Socialpedagog och aktiv jobbsökare.

Ja som sagt är det skillnad nu från då. Vi har alla andra prioriteringar i livet och vi är nog betydligt mer närvarande i verkligheten :)

Jag är långt ifrån familjelivet och ser fram emot att bara leva livet ett tag framöver. Träffa nya människor, ha en ekonomi, köpa sånt jag vill bara för att jag kan. Jag vill resa och upptäcka världen, sånt som jag inte kunnat göra som student helt enkelt. Familjelivet kommer sen och säkert mycket snarare än vad jag tror nu :P

Men iaf så saknar jag mina flickor och jag är helt på den där tjejhelgen i februari. Ja vem vet vi kanske får sällskap av två pojkar, iaf en :)


090114

Jag tog mig en liten sovmorgon idag, hade bestämt mig för att gå upp kl 9.00. Men när klockan ringde ansåg jag att jag var värd en timme till så jag fortsatte sova ja. Som så många andra mornar ;) Det är komiskt vad man är värdefull på morgonen! När jag väl vakna så ångra jag den där timmen extra då den vart fylld av skumma, jobbiga drömmar.

Inatt blir det till att flytta in i sovrummet, det där sovrummet som för stunden endast innehåller en säng och en julstjärna. Eko är en del av känslan jag kör på i min inredning :) Ni kan ju tänka er hur fint det är att sjunga med ett totalt eko! Iaf så byggde jag, som ni förstår, ihop min säng idag och det var inte utan svordomar vill ja lova. Jag tog till och med fram hammaren och gav sängen precis vad den förtjänade. Jag tror inte det kommer att bli speciellt svårt att ställa om mig till att ha et sovrum igen, efter att ha haft precis allt av mitt boende i samma rum, men galet tomt blir det ju i vardagsrummet. Jag vet inte riktigt vad jag ska ställa där bakom soffan?

Jaja det är ett senare bekymmer, nu väntas tråkig kreativitet..

Det börjar kännas aningens ensamt nu, precis som förutspått. Jag vill hitt på något, jag vill gå upp på morgonen för att jobba. Vad som :) Nej kreativt tråkigt var det som stod på listan..

Känns som om någon tryckt på play!

Här sitter jag i min nya lägenhet med bara två små lampor tända, det är mysigt! Men jag är lite uttråkad, eller ja snarare rastlös. Känner att jag skulle vilja ha lite sällskap i min soffa, någon att kolla på film med. För samtidigt som jag är rastlös så är jag väldigt trött och då passar ju film bra.

Och sen vill jag ju visa ALLA min fina lägenhet, trots att den inte är klar än..:P

Det är konstigt med den här flytten, vad den betyder för mig. Det sista halvåret i västervik var tungt, för västevik var så fel för mig. I och med de stegen jag tagit framåt i min personliga utveckling har jag "kommit över" västervik. Linköping däremot har lockat mig på ett sätt som är svårt att beskriva, det har känts som om det är där jag hör hemma. Och verkligen, det är så det känns nu när jag sitter här i min lägenhet. Men förutom att jag har "kommit över" Västervik så känns det som om livet börjar nu och det känns som om jag är vuxen på riktigt. Det låter kanske konstigt, men ja det är så det känns och det är en väldigt härlig känsla.

Sen kan jag stolt meddela att jag hittar ner till stan och ner till Berga centrum =)

God kväll!

09-01-12

Två nätter i nya lägenheten, varav natten till idag sov jag ensam. Jag måste säga att det är stor skillnad på att sova på nedre botten och att sova på andra våningen! Var lite lagom nervös igår kväll när jag skulle somna och för att göra det hela lite mer nervöst så var det tvunget att blåsa en massa så det knakade i mina fönster. Men jag somna efter en stund och lyckades kliva upp före 7 då målaren skulle komma. Han har två rum kvar att tapetsera i lägenheten så jag har bara tillgång till kök och vardagsrum nu.

Och som jag längtar efter sovmorgon, en morgon då jag utan störningar kan sova tills jag själv vaknar. Det har varit många tidiga mornar nu ett tag och sena kvällar med för den delen. Först med uppsats och sen med flytt och nu för målaren. Men jag försöker utnyttja de här mornarna då målaren kommer till att plugga klart det sista jag har kvar innan  jag kan kalla mig fullfjädrad social pedagog :)


Jag vet inte riktigt vad livet har att erbjuda de närmaste månaderna, börja jobba här? eller kanske åka till uppsala och mitt gamla jobb för en kort stund? Som sagt har jag ingen aning, men jag vet att Linköping verkligen var rätt val. Trots vetskapen om att de kommer vara några väldigt ensamma veckor känns allt så otroligt bra för stunden. Och trots ovissheten om vad framtiden har att erbjuda så ser jag ljust på den :)

Nu blir det några timmars plugg tills målaren går hem för dagen och sen ska jag ut och upptäcka mitt bostadsområde!

RSS 2.0