Plutten

Lilla söta Elvis har flyttat in och jag är redan kär. Helt plötsligt är han med i nästan varenda mening :)

Tänkte se en film

Tänkte avsluta min helg med att se en film. Känns som en bra avslutning på en nyttig helg. Började ju med att småstäda redan i fredags och då passade jag även på att storhandla både det ena och det andra. Sen igår var det jouren på jobbet, kom hem i förmiddags. Sen har större delen av min söndag ägnats åt städ. Känner mig måttligt duktig!

Imorgon blir jag sambo med Elvis :) Hur trevligt som helst måste jag säga. Men är samtidigt lite nervös och det är jag nog för att jag helt plötsligt kommer att ha ansvar för någon annan än mig själv. Natten till igår bestod bara av drömmar om Elvis. Kommer inte exakt ihåg vad de handla om bara att han var med. Jag hoppas verkligen at han kommer att finna sig till rätta hos mig och att jag inte kommer reagera så mycket på honom. I dagsläget lever jag ju på allergimedicin pga pollen så vi får se.

Just ja, jag kommer inom en snar framtid äntligen vara ägare av en cykel igen. Pappa hade en till övers som mamma ska ta med sig när hon kommer och hälsar på om någon vecka. Allt jag behöver ordna med är ett lås. Billigt och bra!

Te, film och sen sova. God kväll!

Min middag ikväll på jobbet, varm smörgåst...

foto0093 (MMS)

Min middag ikväll på jobbet, varm smörgåstårta :)


Just ja..

Glömde ju säga god morgon ;)

Tanken bakom orden

När jag sitter och skriver mina små texter här på bloggen kan jag tycka att det är tråkigt att inte få höra hur det låter när andra läser mina texter. Jag har ju alltid en tanke om hur saker och ting ska läsas och hur orden uttalas. En text kan betyda så olika beroende på hur man läser dem.

Visst kan jag tänka mig att ni som känner mig kan höra ibland hur jag skulle låta om jag framförde mina texter verbalt. Men andra som inte känner mig missar otroligt mycket vissa gånger. Det kan iaf vara så.

Det är väl det som är konsten med att skriva. Man behöver vara väldigt bra på det för att locka sina läsare till att fastna och fortsätta vara intresserade av vad man skriver.

Jag vet ju själv vad det är som lockar mig när jag läser en text. Förutom bilder så krävs det att skribenter kan konsten med att fånga läsaren. Man ska kunna få det mest ointressanta till att låta intressant.

Jag vet inte vad ni tror, men jag tror att skribentens syfte med att skriva spelar in i hur bra texterna blir. Syftet för mig med att skriva är att ha kul. Jag tycker om att skriva och därför gör jag det. Och när jag inte är på humör för det, ja då blir det väldigt tomt på inlägg på bloggen :)


Kattfnatt

Sitter på jobbet och bussurfar när det är lugn stund. Så här sent på kvällen är det gått om lugna stunder, vilket kan kännas rätt skönt ibland. Men visst skulle det vara underbart om kl var 22.00 och jag fick säga god natt och stänga in mig i personalens rum. Men men en timme kvar och den är lite händelserik. Det är lite tandborstning, tedrickande och tv tittande och sen så när allt sånt är Klaart är det sängen.

Man kan ju undra vad rubriken innebär och det ska jag tala om för er. Nästa vecka blir jag med katt, en söt blomkatt :) Till en början är det bara tillfälligt, men samtidigt har jag svårt att tro att jag inte kommer bli förtjust i honom och låta den lilla blomkatten flytta in för gott. Men det är nått framtiden får visa. Ha en söt bild på mobilen, men tänker hålla på allt vad bilder heter tills han flyttat in i mitt slott.

Slott och slott, men det kanska kan kännas så för en liten katt ;)

Nu kör vi igång den lite händelserika timmen!

God kväll!


Efter Tio

Blev väckt av telefonen strax efter nio, Var M från jobbet som undra om jag kunde jobba ikväll. Självklart sa jag och blev därför inte på dåligt humör över att behöva vakna en timme före klockan. ;) Har precis ätit min frukost och sitter och slöar framför Efter Tio med Malou på fyran. Jag gillar henne, hon har alltid så bra program. Hennes bokklubb, som är idag, är alltid av intresse.

Det är skönt och avslappnat att sitta och knappa på datorn och lyssna på alla intressanta böcker. Idag har de pratat om böcker som Patti Smith ( rockstjärna tydligen) skrivit och de verkar vara av intresse. Sen ska de prata in två böcker som en kille med cpskada skrivit. Tror jag kan bli intresserad av att läsa dem med.

Skulle för övrigt behöva sätta fart på jobbsökandet igen, jag är för dålig på att söka jobb just nu. Och jag ska ju lämna rapport till min handläggare senast söndag. Men fick iväg ett mail igår iaf och jag hoppas på någorlunda snabbt svar där.

Och vet ni en sak. Jag drömde inatt om att en läsare jag inte känner (vet faktiskt inte om jag har någon sådan) skickat ett videoinlägg till mig där han gav mig creed för att jag skrev hela två inlägg igår. Han var tydligen missnöjd med att jag är så dålig på att uppdatera.. Hehe, drömmar alltså!

Lose control

Att tappa kontrollen är nått jag har väldigt svårt att hantera. Jag tappar kontrollen rätt ofta och så länge det händer när ingen ser är det ok, men när det finns de som ser hur fasaden spricker.. Inte lika ok!


Fördelarna med att tappa kontrollen och släppa fram det som sker på insidan när man har sällskap, bra sällskap, är att då finns det någon där som kan hålla din hand och visa att du inte är ensam. Och när du är ensam när det händer, blir det ytterligare ett bevis för eventuella orsaker till att du i första taget tappade kontrollen.


Jag är väldigt dubbel här, jag vet, men jag känner otroligt dubbelt för det med. I ena taget är det viktigt för mig att vara glad, lycklig och nöjd med mitt liv. Jag vill att det är det som syns utåt. Allt annat, tråkigt och sant har jag själv svårt för att accepterar och därför vill jag inte att andra ser det. Det blir så verkligt när andra ser det och jag längre inte kan ignorera mina känslor.


En otroligt jobbig efterdyning av att tappa kontrollen är hur länge det sen sitter i. Nedstämdheten och även tröttheten. Det tar hårt på krafterna att vara svag :(


(Svag, svag, svag. Tanken bara slår mig att någon skulle kunna haka upp sig på det ordet. Jag gör det själv, men det är samtidigt så jag känner..)


Life is goood..

Ibland kan jag verkligen känna att Life is Goood, jag tycker om de stunderna. Min fredag kväll hör till ett sånt tillfälle, iaf större delen av kvällen. Jag var tillsammans med min härliga familj Andersson på Irländsk Afton på Konsert och kongress. Fest med irländsk mat, irländsk musik och mycket irländsk öl. Sistnämnda var inget jag intog dock. Efter 21.00 fick vi sällskap av M och hennes sambo och dansen kom igång på riktigt.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, så vi börjar med middagen! Vi blev visade till vårt bord och lämpade av drickan vi redan inhandlat. Sen gick vi och hämtade maten. Jag var väldigt skeptisk till maten som att jag är bra kräsen när det kommer till mat. Men jag plockade åt mig lite av varje, potatisgratäng, potatissallad, grillad lammkorv, rostbiff och så sallad. Potatisgratängen och lammkorven va det som försvann från min tallrik och himmel vad gott det var med lammkorv!! Vi kan nästan säga att jag blev lite frälst :) Vi hade även grymt roligt bordssällskap när vi käka. Mannen bredvid mig skulle jag tydligen akta mig för och kvinnan framför honom höll konstant låda.

Under tiden vi käka var det fullt ös på scenen, det var totalt tre band som spela och jag gilla två av dem. Irish Fluffer och prästen och hans vänner. Det första av de här två var helt sanslöst roliga, jag skratta inte bara en gång åt dem. Och han som försökte presentera låtarna när prästen och hans vänner skulle spela blev hela tiden avbruten av sina bandmedlemmar. Detta var också nått som lockade fram skratt, stackaren!

När M och hennes Sambo kom började som sagt dansen på riktigt. Vad sägs om att en stor del av lokalens besökare dansa uppe på bänkarna. Till och med Agda 75 :O Men kul ju!

Bilderna jag tog blev inga vidare, men har några inspelningar som nog kan va nått att ha.. Får se om jag kanske visar nått vid senare tillfälle. Ska bara få in skiten på datorn först..

Avreaktion!!!

JAH HATAR MITT JOBB SÅ SJUKT JÄVLA MYCKET IBLAND... HATAR HATAR HATAR!!

:(


Solen skiner...

God morgon världen! Solen skiner idag, men för min del fick den gärna gömma sig så att jag utan dåligt samvete kunde ligga kvar i sängen och vara slö och slapp. Men så var ju inte fallet, vilket innebär att jag nu sitter uppe och väntar på att mitt te ska bli klart.  Sen lite senare ska jag till vidingsjö och gå/springa med MS.

(Ohhh där tjuter tekannan.. brb... ;) Sådär ja nu står mitt de och drar...)


Efter vidingsjö, eller kanske till och med lite innan, måste jag pyssla lite. Nytt ryck på jobbfronten känner ja. Det känns inte helt bra just nu, vet inte om jag kommer få ihop timmar så det räcker den här månaden. Så kolla företag till timvik och sen se om förbenade platsbnken är igång igen så jag kan söka de mer fasta jobben med.

Det är helt galet, men jag är faktiskt inne på min tredje månad som timvikarie!!! Jag tycker INTE att det är ok. Nu vill jag att det vänder och att jag får ett ordentligt jobb.. Tack så mycket!

Trevlig söndag folket!

Inte helt ledig i helgen nej...

En stor del av Sveriges befolkning njuter idag av tanken att det äntligen är helg. Själv så tillhör jag den delen som inte njuter direkt. Jag jobbar i helgen ja, men tack och lov bara ett pass. När man själv är sådär trött och sliten så kan jag känna att alla lyckliga satar på FB som skriker ut sin lycka om ledig helg är äckelpottor. Lite grann sådär ;)

Nu ska jag strax iväg och träffa chefen, smått nervig där. Och efter det drar jag vidare ner på stan för att gå på bio med M. Vi tänkte se The boundt hunter!! Då kommer jag vara en lycklig sate, den där irländaren alltså! * Mumma*

Men trevlig fredag då gott folk!

God kväll

God kväll! Vad gör folk en kväll som denna? Själv sitter jag och slöar framför datorn i mörkret och lyssnar på Supertramp. Det är sådär lagon nice. Tänkte nog ta kväller himla snart då jag är smått utpumpad efter min dag.

Idag har jag vart hos tandläkaren, fick en akuttid till idag då jag gått med sjuk tandvärk nu i en evighet. Det var ett jobbigt besök då jag är livrädd för tandläkare. Det är vid såna tillfällen som jag saknar mamma ♥ Efter det besöket var jag lagom mosig och fastna i soffan. Trodde faktiskt inte jag skulle åstadkomma något annat än att sitta still, men jag kom iväg till vidingsjö med Miah. Grymt duktiga var vi och sprang/gick 5 km.

Och nu är jag tillbaka i soffan som sagt :)

krogen

Jag är riktigt trött alltså, jag har nästan vart vaken i 24 timmar nu. Vart en sväng på krogen ikväll, halva priset i baren liksom;) Vem bangar såhär strax efter löning och ledig kväll! Bäst idag var helt klart kuddfotbollen på väg hem från krogen. Vad gör ett skrapsår på knät liksom!

Natt natt!

RSS 2.0