Bio :)

Jag säger bara åhhhh sicken bra film, jag både skratta och grät när jag och syrran kollade på High school musical 3 på bio. Jag verkligen älskar dessa filmen och det kunde ju inte bli bättre för mig att hon kom nu när den går på bio. Tydligen ska den ju bara komma på bio och vem annrs skulle vilja se den med mig :P Det är dans, musik, kärlek och intriger.. Love it!! Kom på mij själv med att tänka att sådär skulle jag med vilja ha det. Tänk om jag vågat vara med på sånt här i skolan.. Man kan inte gå tillbaka på riktigt så då kan man ta såna här filmer till hjälp..

Nu ska jag fortsätta mysa i soffan framför greys anathomy..

Tjing

Lillasyster!!

Min lilla älskling sitter på buss 835 från sthlm på väg ner till mig, hon har lite över halva resan avklarad vid det här laget. Har inte träffat henne sen typ någon gång i början av sommaren, så det ska verkligen bli jätte kul att få rå om henne lite :)

Jag har massor att hinna med å göra innan jag ska ner på stan för att möta upp henne,
så måste verkligen stressa på här..

Suck och stön för att gå i skolan. Att något så viktigt ska behöva vara så jobbigt!!


Dagens fundering

Att fly verkligheten leder inte till nått bra, men verkligheten är inte alltid en så trevlig plats. Flytt verkligheten är precis vad jag ägnat mig åt idag och det har hjälpt korta stunder då jag lyckats fötränga vad jag egentligen borde göra. Men ju längre dagen har gått har paniken blivit mer påtaglig. Det är ju verkligen ett dumt beteende, fär man vet ju redan från början att det inte kommer kännas bättre när man är tillbaka i verkligheten igen. Men varför flyr man då verkligheten så här om det inte kommer att leda till nått bra?

Från fotorundan i lördags

       

     

     

Favoriterna från när jag var ute och fotade i lördags. Bilderna får inte lånas av andra!! Bilderna är totalt oredigerade för sånt vet jag inte hur man gör :P

Sen är vi tysta om skola, vi låter Marika fly verkligheten en lite stund till okej!

Kanon :)

Jag har idag på morgonkvisten fått en ny handledare och inte bara en faktiskt utan två st :) Har mailat om att boka in en handledning och redan på en gång får jag svar om att de ska försöka ordna nått sånt. Lite senare igen fick jag ett långt mail från en av handledarna med feedback på min forskningsdesign så nu kan jag klura vidare. Tydlig information på vad jag behöver tänka på tycker jag om :) Helt klart en bra början på veckan!!

Nu ska jag fortsätta plugga! Ha en bra dag vänner ♥

Tankeverkstaden!

Många gånger frågar jag mig själv: Vem är jag? Sällen får jag ett bra svar, men vad jag vet är att:


Jag är Marika, En tjej på 23 år som bor i Småland och väldigt många mil ifrån familj och övrig släkt. Jag tycker om musik och lyssnar på mycket, men inte allt. Vänner är oerhört viktiga för mig och jag tycker om att vara social, men är samtidigt väldigt blyg till en början.  Jag sjunger högt och falskt när jag är full och jag älskar att dansa. Jag tycker om att skriva, men har väldigt höga krav på mig att det blir jätte bra. De höga kraven på mig själv finns med mest hela tiden. Jag hatar skola, men är väldigt envis så jag kämpar på för jag vet på vissa plan vad jag vill med livet. Jag är snart en färdigutbildad Socialpedagog.  Min självkänsla är inte den bästa alla dagar, men det är nått jag jobbar på.


Som ni ser finns det inget om mitt utseende med i vad jag vet om mig själv, för just den frågan är en som ständigt finns i mitt huvud och som jag verkligen inte har ett bra svar på. Hur ser en som jag ut? Vilken stil har jag? Det borde inte vara så svårt att svara på? Vänner till mig säger att man inte har bara en stil och det kan jag gå med på, men jag känner mig iaf förvirrad ibland.


En problematik jag kommit underfund med är att om jag tycker något ät snyggt, men någon i min närhet inte tycker det är snyggt så vill jag inte använda det. Varför är det så svårt att ha tillit till sig själv?


Ställa om klockan osv

Ibland är det bra att man lyssnar på radion, hade nämligen glömt bort det här med att ställa om klockan. Jag vet att jag reflekterade över att tiden gick väldigt långsamt då jag låg och läste men mer än så var det inte. Sen hörde jag då på radion och detta påfund som bara känns jobbigt. Självklart är det skönt att vara uppe på de ljusa timmarna men iaf :P

När man (jag) inte har några rutiner blir dagar lätta fucked up, jag missköter vissa delar av livet så det inte är sant alltså. Och ni som känner mig vet att det handlar om mat så jag förväntar mig nästan några utskällningar. Iaf så förflytta jag mig från säng till soffa när jag vakna och här har jag befunnit mig och inte haft några tankar på frukost. Nu mår jag mindre bra och skäller på mig själv, att jag aldrig lär mig!! Tänkte hoppa in i en varm dusch och sen gå ut på en promenad till närmaste affär och köpa mig nått vettigt som även går snabbt att tillaga.

Undrar när jag ska börja leva så som jag fantiserar om?

Igår var jag ut på en ca tre timmar lång promenad, gick ute vid lysingbadet med målet att fota. Är det inte lite illa när man nästan går vilse på en camping? Jag gick på en sida av lysingbadet som jag aldrig vart på tidigare, blev chockad över hur stort det verkligen är!! Men jag kom hem och jag har massa bilder, alla är inte bra i kvalitet men motiven är riktigt nice. Vill verkligen ha en egen kamera och när jag har det ska jag gå på kurs, för det här med att ställa in och grejja var inte lätt som det låter när man läser om det.

Tror jag ska sluta med mitt dravvel för den här gången, ibland vet jag verkligen inte vad syftet med mitt skrivande är!
Ha en trevlig kväll :)

Just Dance :)

Feeling Drop Dead, Gorgeous ikväll :) Tänk vad lite lugn och ro kan åstakomma, det och självklart smink och lite finare kläder. Jag har hoppat ur vardagskläderna och ska snart iväg till Sabina, kanske kommer Emmi kanske inte. Det beror på vad hon säger när S ringer :P Jag ska iaf mjölkdrinka och njuta av sällskap kvällen lång.

Btw så plågar jag mina grannar med lite musik  *Feeling gooood* ;P

Trevlig kväll!

Min IdolChristina Aguilera ~ Keeps getting better

En uppgift inskickad, en kvar!

Vilken morgon, under två timmar hade jag krig med mig själv. Det fanns två argument med i det här kriget och den handlade om hur mycket jag faktiskt ville sova och det andra om hur jag verkligen måste gå upp och börja plugga. Kriget tog slut när jag märkte att jag fått sms från Sandra som undrade om jag ville äta frukost. Skickade ett glatt, om möjligt, svar tillbaka att det skulle vara trevlig. Men jag kände från det att jag satte mig upp att mostret Marika var framme, vilket inte är upskattat från min egen sida när jag ska äta frukost tillsammans med någon annans familj.

Jag höll mig relativt tyst, för jag vill verkligen inte prata när jag är så där morgonsur. Men jag erkände för Sandra att jag var dödligt trött och att jag inte var på humör. Det var en rätt så tyst frukost och jag kände verkligen att jag var tvungen att bli lite trevligare och börja prata. Man kan ju undra varför jag la det ansvaret på mig själv när jag inte var ensam vid frukostbordet. Men men det är väl jag i ett nötskal :P

Efter frukosten gick jag upp till "mitt" rum och började packa upp min dator och sen har jag pluggat. En uppgift är alltså inskickad och så har jag en kvar. Den kommer jag inte få in i tid, men det beror på dålig diciplin kanske och att vi har ett tåg att passa kvart över två. Ska hem till västervik idag, men vi får plugga på tåget så det bara är att skicka in uppgiften när man kommer hem. Känner mig inte alltför negativ när det handlar om den uppgiften, har på sätt och vis de flesta svaren redan.

Men nu ska jag göra lite nytta så att jag kan packa ner datorn och släpa ner hela mitt bohag till nedre våningen.

Tjing på er!


Lättad

Ett par jobbiga dagar är nog till ända!! Jag är för tillfället handledar lös, men bara tills de hittat en ny till mig :) Så nu ska jag lägga ner all energi på att hitta tillbaka till min glöd så jag kan försklara för min nya handledare vad det är jag vill göra! Ni förstår nog inte hur lättad jag känner mig alltså :) När jag kom ner för trappen här hos Sandras pappa så sken jag som en liten sol. Och det som känns extra bra är att min handledare, den jag haft, har upplevt situationen på samma sätt som jag. Och det innebar att det inte blev någon konflikt, nu ska vi bara ha ett avslutande samtal imorgon så är det över.

Så lättad alltså :)

Födelsedagen+ lördagen

Ännu en helg har tagit slut, imorgon är det Linköping och MASSA plugg en vecka framöver som gäller. Och när jag skrivare massa med stora bokstäver så överdriver jag inte. Uppsatsen måste styras upp, två examinationer skall göras och skickas in och en stycke seminareuppgift skall skrivas och skickas. Därpå har jag ett humör som skall styras upp, nu är det dags att agera istället för att tjura. Känslan av att det är jobbigt skall tryckas bort och ett ärligt leende skall lockas fram. Underbart att jag kan låta positiv i alla fall!

Igår, mitt på dan typ, kom pappa med familj äntligen. Tog bara tre år :P Tillfället var inte det bästa, men samtidigt det bästa om ni förstår vad jag menar. Jag har inte tid att umgås, men Samtidigt fick jag fira min födelsedag tillsammans med familj. Igår i alla fall så började vi med att gå och handla frukost och lämna en cykel som det hade med sig ner till en  av bonkas kompisar. Den bruden hade åkte från jönköping och hit bara för att hämta den. Sen slappa vi lite och jag hade visning av min lägenhet. Ja för familjen alltså! En vända ner på stan blev det, allt var stängt men vi hade planer på att köpa med oss mat hem. Visade dem ruinerna först, mest för att min lillebror råka höra oss nämna dem. Han är överallt och hela tiden. För oss modiga så blev det kina mat, men pappa gick iväg och köpte pizza. Vi tog med oss det hem till gästlägenheten och mumsa. Sen spela vi kort tills alla var för trötta att orka hålla koncentrationen uppe. När jag kom ner till mig insåg jag att kl inte var så mycket så jag la mig och kolla på film. Innan jag hann somna hade jag fått två grattis sms :)

Idag söndag så har jag blivit hela 23 år. På den årliga frågan om hur det känns har jag fortfarande inget svar. På riktigt, ska det verkligen kännas annorlunda när man blir ett år äldre. Det är ju nästan så man väntar på att det ska plinga till i huvudet och så ska jag börja känna mig gammal :P När jag plinga på vid gästlägenheten och blev insläppt fick jag en sång sjungen för mig. Det känns lite pinsamt tycker jag, men samtidigt är det mysigt och det är tradition från pappas sida av familjen. Det blev frukost och jag fick min present, ett tillskott till mitt kökort. Och där uppskattas varje öre :) Efter de plockat ihop och fixat med gästlägenheten gjorde jag tårta och sen medans den kyldes lite lämnade jag tillbaka nyckeln till gästlägenheten. Tårtan bllev jätte god, har totalt käkat fyra bitar idag och ska ta en sista efter jag fått i mig mat.

Familjen åkte vid 13 tiden och då ringde Sandra, prata lite med henne innan jag fixade mig och cykla ner på stan där jag mötte upp henne. Hemma hos mig blev det fika nr två och det var där de andra två tårtbitarna slank ner. Sen åkte hon till jobbet och jag har fortsatt slappa här. Nu ska jag fixa och dona en massa inför imorgon.

Sen vill jag igen tacka alla vänner som grattat mig under hela dan, mobilen är sällan tyst för en gångs skull :P Love you!!

Ingen vanlig dag :)

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag :D

Till alla som gratulerat mig: TACK TACK TACK :) :) :) :)

Lördag!

Morgon morgon! Har en stressig fm framför mig för idag kommer pappa med familj :) Gårdagen blev fucked up så fick inte så mycket gjort som planerat. Men nu blir det frukost med varm oboy och sen springa runt med damsugaren och så plugga lite innan JAG ska ge en underbar vägbeskrivning om hur man tar sig igenom västervik till mig. Vad som kan vara intressant att tillägga nu är att jag är SÄMST på att ge vägbeskrivningar.

Men pappa sa det att de lär ju inte vända bara för att de inte hittar hit :D


Ha en bra dag!!

Music!Beyonce ~ If i were a boy

Fredag

En hög med svordommar går till: *trumvirvel* Min uppsats situation, Grattis!!

I övrigt så försöker jag att se fram emot imorgon då pappa med familj kommer och hälsar på. Jag har sagt att jag vill käka kina då och sen lär jag baka en tårta tills på söndag så det blir lite födelsedagskänsla. Man måste ju fira sin födelsedag, även om man inte känner för det. Det här med min födelsedag har tappat sin glöd sen jag flyttade hemmifrån, det är inte samma sak längre. Det finns både fördelar och nackdelar med att ha familj och släkt ca 30 mil ifrån sig med andra ord.

Nu ska jag cykla ner till stationen och hämta ut min tågbiljett till på måndag och sen hem igen och plugga och städa för att sen ha tvättstugan igen. Hoppas frisk luft ska göra så att det lättar i huvudet lite.

Ha en trevlig Fredag mina vänner!

Telefonmänniskor

Telefonmänniskor alltså, ni vet försäljare och operatörer av olika slag. Jag tycker inte om att prata med dem och de verkar inte förstå det. Jag har iaf skaffat nix  för en evighet sen så försäljarna slipper jag men alla operatörer som ringer. Är du kund så får de ju ringa oavsett om man har nix. Det jobbiga är att jag kanske avfärdar massa bra erbjudanden, men jag har ingen koll på vad det är de snackar om så vad ska jag göra då? Tacka nej när de ringer och kolla upp olika saker själv om jag känner att jag någonsin känner för att byta. Så får det blir :P

Massa mail skickas fram och tillbaka mellan mig och skolan, på nått sätt ska det nog lösa sig till slut. Men som Sandra säger så är jag sur på min handledare och då är det väldigt svårt för mig att sluta vara det. Konstigt kanske, men jag är bra på att vara sur när jag vill. Det bästa vore att jag kunde få en ny handledare, men om så inte blir fallet ska jag anstränga mig för att inte fortsätta vara sur. För det går ju bara ut över mig och mitt arbete. Så mycket vet jag iaf!

Nu blir det disk och matlagning!


Vad gör jag...

Ooont i magen, jädrar alltså. Beror säkert på nått jag skulle vilja kalla för kaos. Kaos är ett väldigt bra och beskrivande ord för vad som försigår i mitt huvud. Det är mest uppsatsen som ställer till det, det är så mycket som skall göras och allt gärna för en vecka sen. Varför var jag tvungen att få en handledare som stressar mig så pass. Lyssnar jag på några av klasskompisarna så är det ju lugnt, deras handledare vill inte att det ska vara klara med lika mycket som min vill att jag ska vara. Vad gör man? Jag funderar på att skriva ett panik-mail till min handledare ikväll och beroende på svar så får jag gå vidare med vad som behöver göras.

Förutom att jag ska har kommit så långt med min uppsats så vet jag inte vad jag ska skriva längre, det här med intervjuer vet jag inte om jag hinner och om jag inte gör intervjuer vad ska jag då göra? Ska jag ändra frågeställningen nu, och till vad? Måste få tag på tidigare forskning och läsa, då kanske det klarnar? Jag vill inte skriva själv längre, lr rättare sagt så vill jag inte skriva uppsats alls..

Tänk om jag skulle var en person som gav upp, då skulle jag göra det nu! Bara hoppa av och börja jobba som trädgårdsskötare. Bara för att det är så långt ifrån vad jag är menad till att göra..

Lillasyster Bonka frågade igår vad jag önskar mig i födelsedagspresent och mitt svar var en  tidsmaskin. Om jag blundar jätte hårt och önskar mig sådär jätte mycket kanske en sån kan finnas och iaf lånas ut till mig för ett tag.

Sen skulle jag bara vilja säga att det känns väldigt tråkigt att det är så mycket klag i min blogg nu. Ska försöka komma på nått ljust att skriva om framöver. Försöka hitta lite speciell glädje att brinna för!

Natti natt

Det är söndag!

Känner mig inte sådär glad som jag vart i veckan, det är söndag och imorgon bär det av hem igen. Det borde inte vara så tycker jag, att man mår bättre av att åka hemmifrån än när man ska åka hem :S

Men det är bara att gilla läget!!

Har tre föreläsningar i veckan, en handledning, en födelsedag och så ett familjebesök.. Veckan borde gå fort lr hur? Vi säger så iaf :) Här försöker vi tänka positivt!!

Nu ringde mamma!! Det är trevligt :)


Hejsan!

Sitter i "mitt" rum här hemma hos Sandras pappa med familj och försöker plugga lite. För er som inte vet så befinner jag mig i Linköping nu. Det där med pluggandet går trögt nu, det är inte min tid på dygnet när det gäller att vara kreativ med plugg. Nu vill jag mycket mer bara ta det lugnt och ligga och läsa någon bra bok eller varför inte sova :)

Vi har bra rutiner här, vi går upp vid sju även om vi inte ska till västervik för att gå i skolan, äter alla måltider som behövs under dagen och går och lägger oss vid 22.00-22.30. Och under dagen tar vi oss en promenad innan vi sätter oss här för att plugga och sen blir det nått kul på todo listan. Igår var vi på stan en sväng bland annat!

Nu ska jag (försöka) vara kreativ och få ner lite till så att jag kan skicka in min text till min handledare imorgon fm och sen ha en lugn och skön dag..

Hej på er!!

Morgonstund har guld i mun heter det va?

Har lite ont i ryggen idag, tänkte bara nämna det sådär i förbifarten. Det som är av större vikt är att jag har vart uppe sen kl 6.00 och att jag inte dött för det :) Det är rätt så mysigt att sitta här i köket med en kopp te och se ljuset komma, mindre mysigt är det att se att det bara är 5+ ute. Det blir mysekoftan när jag ska iväg vid 10.00 och säkert en ny kopp te när jag är tillbaka!

Hejjar lite på mamma som har satt rökstopp idag, håller tummarna för att hon klarar det den här gången. Men det är kul för hon vill verkligen nu. Så hejja hejja!! :)

I övrigt så började jag nynna på me and my ´s låt do be do igår när jag skulle sova. Vart kom den ifrån liksom?

Jaja nu ska jag försöka plugga lite.. Ha en bra dag!

Still loving youScorpions~still loving you

Låten betyder inget speciellt, är bara väldigt bra :)

Lite om det ena och det andra

Varje helg händer det något väldigt intressant på sport och simhallen utanför mig, iaf om det är så jag ska tolka antalet bilar som parkerar på parkeringen här. Jag undrar vad det är som är så intressant? Något jag kan konstatera där jag sitter är att de inte är många i den här staden som inte kan parkera ordentligt, lr så bryr de sig bara inte! Nu har jag visserligen inte körkort så jag vet inte hur det är i praktiken att parkera, men som jag tänker mig så kör man in i parkeringsrutan, backar och kör in igen så man hamnar rakt i rutan. Lr är det meningen att man ska stå snett? Ja vad vet jag :P

Det är meningen att jag ska plugga idag och jag gör faktiskt det, men inte konstant och hela tiden. Någon måtta på kraven får det ju va!! :) Idag känner jag att det kommer att lösa sig. Till slut åtminstone och jag vet att det inte kommer att vara en dans på rosor. Ångesten lär vara en följeslagare många dagar, men just idag känner jag att det kommer lösa sig! Den kommande veckan i Linköping tror jag kommer vara givande och efter den ska jag ha kommit en bra bit :)

Nu tror jag att jag ska fixa mig en kopp chaite. Det är himla mumsigt och jag får en känsla av julmys i kroppen.

Tjing!


Bild på mig :)"Modell": Jag
Fotograf: Emmi


Det här är en av bilderna från fotograferingen med Emmi :) Det är meningen att det ska vara väldigt enkelt för att ge en bra bild av hur jag ser ut bara och resultatet är jag nöjd med!!

Sitter och väntar på att potatisen ska bli halvfärdig i ugnen så jag kan börja steka mitt kött och slänga in champisarna i ugnen. Och jag hoppas verkligen maten blir så god som den låter :)

Är inte My name is Luka av Suzanne Vega en väldigt bra låt!

Trevlig kväll!

Rubriker alltså!!

Höjden av lathet skulle kunna vara att sova bort halva dagen och att sen fortsätta vara slapp och inte göra någon nytta. Jag har en sån dag idag och tänker fortsätta ha det ett litet tag till, sen ska jag se om jag kan göra någon nytta. Det finns ju lite att göra om man tänker lite.

Har fått korten fråm Emmi nu som hon tog på mig i veckan. Finns några bra som jag kan använda mig av. Men svårt att välja vilka bara :P Har ju en liten tanke med vad som skall göras med korten. Lär tala om vad om det händer ;P

Nu tänker jag ta mig en varm dusch och fundera på vad jag vill äta till mina champinjoner ikväll..

Morgon morgon

Morgon morgon! Sitter och lyssnar på Gloria Estefan - Conga och väntar på att det är dags att gå ut i tvättstugan igen. Jag gick upp kvart i sju idag. Visserligen en halvtimme senare än tänkt, men jag är förvånad över att jag lyckades komma upp över huvudtaget :P Låten jag lyssnar på dansa vi till på bodyjamen förut, så det rycker lite i kroppen. Måste börja dansa när jag flyttar till Linköping!

Idag är det plugg hemma hos Sandra, vi får se vad vi får till inför seminariet på tisdag. Skönt är det iaf att jag kan bocka av en uppgift efter idag så jag kan fokusera lite mer på nästa. Det måste bli lite plugg i helgen och då är det uppsats som gäller, sen funderar jag på en stycke wolf. Men wolf är som kräksjukan alltså och det är inget positivt!!

Nu tror jag bestämt att jag kan gå ut en näst sista gång! Ha en bra dag :)

Hur ska jag sitta?!!?

Hur ska jag sitta?!!? Jag har absolut inga bra ställen att sitta bra på här hemma, några ställen där jag kan ha en skön arbetsställning när jag pluggar. Och just nu känns det viktigare än vanligt att jag ska kunna sitta bra, var ju som sagt och fick massage av Lena i tisdags och igår var jag till en sjukgymnast och fick ryggen väldigt knakad ( =tillrättalagd). Sjukgymnasten trodde att Lenas massage hade gjort stor verkan, så hans jobb tog inte så lång tid. Men nu till det jobbiga, för ju längre dagen gick igår desto mer ont fick jag :S Det slutade med att jag var tvungen att överge datorn och plugget och gå och lägga mig. Då kändes allt lite bättre beroende på hur jag låg, men fan alltså!! Jag vill inte klaga så här mycket, men jag har aldrig haft så ont i ryggen. Idag känns det aningen bättre, men jag har fortfarande ont, därav min fundering över hur jag ska sitta!

Efter två ordentliga behandlingar är det klart att man är öm, men släpper det inte lite under dagen får jag nog ringa och prata med sjukgymnasten och fråga om det är normalt att jag sa ha så ont..
Med tanke på att jag inte kom så långt igår med vetenskapsrådets forskningsetiska principer ska jag fortsätta med det nu. Ha en bra dag allihopa!

Vad ser ni framför er?

Om jag skriver att jag tycker om en man som är väldigt manlig vad ser ni framför er då?
Tror vi har olika definitioner på vad manlig innebär :)

Avancerad matlagning och tvång

Avancerad matlagning är igång just precis nu. Jag har öppnat en konservburk med soppa och hällt den i en kastrull och nu väntar jag på att den ska börja koka... Färdigt!! :) Alltså jag tycker om att laga mat, ibland. Men det skulle inte skada om framtidens man tycker om att laga mat lite mer än mig, så jag slipper vara tvungen! Det är ju alltid lättare att göra saker och ting när det inte finns nått tvång med i bilden.

I alla fall när det gäller mig. Tvång och Ika = katastrof, vilket innebär att skola och Ika= dubbel katastrof. Men trots det här verkar jag på nått omöjligt sätt alltid lyckas i slutet.

Jaja kvällens tvång består av att läsa vetenskapsrådets riktlinjer när det gäller etik för att imorgon skriva några rader om det i förhållande till min uppsats och sen skicka in till min handledare. Roligare nöjjen kan man ju ha, men tror även min favvoserie börjar ikväll så lite mys blir det.

Nu ska jag sluta skriva osamanhängande meninga och äta upp min lyxiga soppa! Ha en trevlig kväll mina vänner ♥

RSS 2.0