Frukost på balkongen

Har vart iväg och jobbat en sväng här på morgonen och ska snart iväg igen. Har med andra ord en sån där tråkjobbdag.. När jag kom hem så tyckte jag att det var dags för frukost så jag bulla upp med lite gott på en bricka, la ut lite filtar och kuddar och tog med mig en bok. Och ja sen var jag bänkad där för någon timme..

       

Nu pratar jag med Sandra lite i telefonen.. Ser att klockan närmar sig avfärd, är inte riktigt på idag känner ja. Solen har mer den inverkan på mig att jag vill leva livet, inte jobba och vara ansvarsfull..

Jaja nu ska jag göra nått vettigt.. Hörs!

vitt linne och röda skjorts

Mhmm såg ju faktiskt en riktig goding på stan idag. Galet snygg va han där han stog bakom mig i glasskön på bosses.. På bussen hem sen så tyckte jag gott att han kunde åka min buss och ack så nära det var. Godbiten stog nämligen vid busshållsplatsen när vi stanna med han vänta på en annan buss. Synd han hade gärna fått bo granne med mig ;P

Det kändes som om vi utbytt blickar tidigare än i dag.. Var han möjligtvis ute i Lördags?

"Minisemester"

Det känns allt som om jag haft en minisemester de senaste dagarna, dock en vääldigt intensiv en. Jag har haft clara och Lina på besök sen i fredags och dem övergav mig idag runt femsnåret. Det har vart en kalashelg med mycket prat, mycket sol, mycket vandrande och en hel massa affärer. För att inte tala om vad vi käkat :) Känns riktigt kul att de vill komma och hälsa på mig trots att jag flytt Uppsala och bor en bra bit bort.. Men som vi konstatera så tar det inte så lång tid att åka hit!

Tänkte bjuda på lite bilder:

         

      

   

Visst ser det ut som sommar :) Härliga dagar har det vart och jag hade verkligen jätte kul!!

Nu ska jag slöa lite här innan det är dags att sova för att sen jobba.. Minisemestern är slut för denna gången, men sitter redan och fnular på vad för skojj man kan hitt på..

Ha det gutt!

Nytt försök

Gårdagens flykt från innesittande gick inte alltför bra.. Vi kom ut på våra filtar i en park i Linköping, men detsamma gjorde regnet. Så det var bara att ge upp efter mycket om och men, istället gick vi vidare hem till Sandra och Jonas. Det blev lite mer tårta, pizza och film. Nice det med :)

Men idag tänkte jag ge solen en till chans, med en början på balkongen, sen kanske det blir samma park som igår. Det hela blandas fortfarande med bra musik, mums och trevligt sällskap (Sällskapet gäller för parken dock)

Nu blir det till att äta upp och sen ska jag smörjas..

Trevlig dag

På en gräsmatta någonstans i Linköping

Mp3 full med skön musik, en bra bok, trevligt sällskap, glass, annat mums och sol.... Så spenderar jag denna söndag någonstan i Linköping!

Ha en skön dag!


Ute luktar det grillat!

Midsommar it is, solen skiner, det luktar grillat och Sverige sitter ute och njuter av livet. Midsommar är verkligen stort och det är mysigt och jag vet inte vad. Man blir glad utav midsommar :)

Min midsommar har firats på jobbet då jag jobbat hela dagen. Det var sill och potatis till lunch (potatis endast för min del) och till kvällen blev det tjock korv, potatissallad och grönsallad. Till fikad smaska vi i oss en jordgubbstårta. Jummii jummii säger jag bara! Nu är jag hemma och jag tänkte ta det lugnt och skönt och njuta av Bruce Springsteen.

GLAD MIDSOMMAR!!

Ledig måndag

God Förmiddag! Sitter här och äter en sen frukost, som vanligt. Det är inte ofta jag äter en tidig frukost, inte ens om jag kommer upp tidigt :P Det är ledig måndag hela dagen och jag funderar på vad jag ska hitt på. Väntar på att höra nått från en trött Sandra som just nu sitter i en frisörstol. Möjligtvis kan det bli en tripp till Tornby, det skulle vara trevligt. Massa bra affärer :)

Har vart jobb i helgen, alltid lika kul. Och igår efter avgång blev det stan för min del, spendera lite pengar och åt en kanonlunch. Sen hem en kort sväng innan jag åkte till Sandra och Jonas för grillning. Men det blåste för täskigt mycket så det blev grillning i ugnen i stället, nice det me. Och jag åt godaste potatissalladen, massa vitlök :D

Nä nu måste jag leta fram min allergimedicin innan min näsa tar död på mig.. kli kli kli

Ha en kanon dag

Tillfälligt återfall

Känner att jag har kommit till en rätt bra punkt i livet, jag känner mig rätt så stabil och trivs med min vardag. Men ibland kommer det nåt, en situation, en person och du får ett återfall. Du hamnar i ett känslokaos som du kanske trodde du var klar med. Jag har haft en sån dag idag och till en början kändes det som en sjukt nederlag. Men jag kan inte återgå till dem där känslostormarna som river upp mig helt och hållet. Jag gjorde ett annat val idag och det var ett bättre val. Jag tog vägen bort ifrån det tråkiga i stället för att knalla rakt in i det.  

Detta mycket möjligt för att jag kommit längre nu och för att jag fått upp ögonen för ett verktyg. Fick upp ögonen ordentligt för detta verktyg på mitt nya jobb under ett värderingsmöte. Men det finns ett mail som säkert de flesta fått, men detta visar tydligt vad det hela handlar om.


Här har vi denna lilla historia:

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör... Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'


Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag.

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja, svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.


Jag tog ett djupt andetag och ropade: Tyngdkraften.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.


Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt.


***

Långt detta blev då tack vare historien. :) Men ja det är värt att tänka på historien och dess budskap. Jag försöker jobba med detta så gott jag kan och ibland (som idag) ger det utdelning.

Trevlig kväll mina vänner

6/6 också kallat för Sveriges nationaldag!

Jag har vart ut och sprungit idag! Hur galet var inte det, men jag sprang inte hela tiden utan varvade det med snabb promenad. Får ju lite dåligt samvete av att ha skaffat ett gymkort och inte utnyttja det så någon form av motion måste jag hålla på med. Men ska försöka ta tag i träningen, behöver den för ryggens skull.

Nu sitter och väntar på att mina nylackade naglar ska torka helt och sen hoppar jag på cykeln bort till ekholmen och till M på jobbet. Blev bjuden till henne ikväll och självklart säger jag inte nej. Det är trevligt att umgås med andra tycker ja, så jävla charmig är jag inte så att jag orkar med mig själv 24/7 ;)

Vinet ligger på kylning och jag är "visa mig bland folk" klar..

Ha en trevlig kväll!

En lill-lördag

En pizza senare så känner jag mig lite mer som människa igen, det kombinerat med cola och film så klart. Igår var det lill-lördag och jag och Sandra passa på att kolla läget på stan. Gick till platens då vi hört att de brukar ha bra musik på onsdagar. Musiken var väl inte vad vi tänkt oss men den funka efter ett tag. När vi först kom vi fram så kände vi att vi var gamla. Asså ni skulle sätt alla som var där, typ två cm höga tror ja. Sandra och jag var väl typ de enda tjejerna utan klänning, vilket i sin tur ledde till att en tjej kom fram och fråga om vi var flator! HAHA så himla skön :)

Det är faktiskt ett stort nöje att sitta och studera folk på dansgolvet. Sandra har en underbar cynisk liten ådra som kan komma med såna klockrena kommentarer. Och så var det en sån söt liten pojke som dansa, han var helt jätte söt. Vi studera honom i en hel evighet.. low low low säger jag bara :P

Det var faktiskt en as skön kväll igår, något sen blev den dock. Men jag är uppe och pigg så en natt på jobbet ska jag väl klara av! Annars så skulle jag gärna spana i Bruce i huvudstaden ikväll.

Nu ska jag fortsätta mitt maratonsnack med Sandra.. Tjing

Blä blä blä

Trött som få, därför slappar jag med lite musik bara:


RSS 2.0