Melodifestivalen och annat

Melodifestivalen håller på men jag är inte speciellt fokuserad. Det är mycket roligare att titta på melodifestivalen när man har sällskap och kan diskutera de olika bidragen. Klaga på dem, älska dem och svära när det inte går som jag vill. Men mitt sällskap kunde tyvärr inte komma ikväll så jag får klaga, älska och svära för mig själv i stället. För första veckan under melodifestivalen är jag inte totalt missnöjd med första gänget som gick till final. Det tar sig kanske!

Har funderat lite på det här med att vara singel och att inte vara singel ikväll. Hur jag känner för det hela förändras från dag till dag nästan. Känner  mig aningens ambivalent på den här frågan. När jag prata med syster T häromdagen så kände jag verkligen att jag var glad för att inte vara involverad med någon. Att jag bara hade mig själv att tänka på. Men sen ikväll när jag känner för sällskap, ja då skulle det inte sitta helt fel att vara involverad med någon. Det som ligger i grunden för hur jag känner tror jag handlar om rädsla. Dels rädslan för ensamheten och dels rädslan för det komplicerade. Den ena rädslan styr det ena osv.

Jaja nu har melodifestivalen runnit sluta och jag ska hämta några kuddar och slå på en film. Kanske dricka en kopp te :)

Den här låten blev jag påminnen om ikväll och den var verkligen en favorit när den kom:


Lördag och hemma i Linköping

Filmfrukost med Gran Torino, Skumbad och nu Back to basic med Christina Aguilera. Funderar på att plocka lite som smått här och sen skulle jag behöva få i mig nått i magen. Det där med att plocka här hemma känns inte så kul. Jag behöver lite mer möbler för att få ordning på det sista. En bil och ett körtkort plus en fet lön på kontot och jag skulle spendera denna lördag på Ikea!

Träffade Sandra och Jonas igår, cykla hela halvtimmen hem till dem och sen var det film och prat. Ja iaf för mig och Sandra, Jonas var wowtönt :) Skitkul att träffa dem igen, från att ha pratat varje dag och att ses nästan varje dag så har det vart skumt att knappt prata alls. Men så är det med jobb och ett väldigt långt avstånd. Och med långt avstånd så syftar jag inte på den där halvtimmens cykeltur utan snarare de där tre timmarnas tågresa som det är mellan Linköping och Uppsala.

Jaja som sagt så är det lördag idag och det innebär Melodifestivalen. Inte helt pepp på det med tanke på hur kasst det vart än så länge i år. Men jag kan inte missa det så jag lär sitta och svära här hemma. Funderade på att höra med min Linköpingsfamilj och se om de vill komma över ikväll. De måste ju se min halvfärdiga lägenhet, lyssna på mitt eko och dricka mitt kranvatten :P

Vi får se vad som händer sen.

Trevlig lördag i alla fall!!

Födelsedag

En otroligt snygg puma, nära besläktad med mig, fyller 20 år idag. Grattis till dig älsklingen ♥

Therese 890219, min systeryster

Sjukling snart på väg till Linköping över helgen

God morgon godmorgon gott folk! Här sitter jag och är lite sjuk och är alltså hemma från jobbet. Jag har mått lite skumt illa i två dagar nu och gjorde så även i morse så jag ringde och anmälde mig sjuk och fick glatt återvända till sängen. Det var skönt att få sova ut lite och nu fick jag några timmar extra på mig med att packa och dona innan jag åker till Linköping vid fyra. Jag hoppas verkligen att det här illamåendet släpper för jag vill inte bli sängliggandes i linköping hela helgen.

Nu ska jag dricka lite te och få i mig nått i magen och sen blir det en varm dusch, för här är det inte speciellt varmt. Endast 18 grader bjuds det på så har ingen annan tänt i kaminen sen så kommer jag göra det.

Solen skiner idag och det är perfa väder för att gå ut och fota!

Några bilder i väntan på bussen

Igår tog jag med mig kameran till jobbet för att fånga några vinterbilder, det blir inte riktigt samma sak när solen inte lyser

vykortsvyer vart man än vänder blicken


Tänk er strålande solsken, blå himmel och galet mycket snö. Då har ni min vykortsvy framför er. Det är så att jag vill sjunga "Hej mitt vinterland" hela tiden. Igår när jag stod och väntade på bussen för att åka till jobbet kände jag verkligen inte för att åka. Jag ville bara ha en ordentlig kamera i handen och fånga det vackra framför mina ögon på bild. Jag tog några bilder med min kassa mobilkamera. jag vet ju vad det ska föreställa och jag har ju även den mentala bilden framför mig, men det går ju inte att visa någon annan korten :P

Önskar att det kunde vara torsdag imorgon, det skulle innebära att jag har ledig dag från jobbet och att jag ska träffa Malin och Milian. Lilla bebisen :) Det är kul med något att se fram emot oh det var ju så länge sen jag träffa Malin. Sist jag träffa malin berättade hon att hon väntade barn, hon var inte alls långt gången och nu är den lille parveln två veckor och några dagar gammal.. Himmel och pannkaka skulle man kunna säga.

Pannkaka var även det som serverades här hemma till middag idag, har vart sugen på det i en hel evighet nu så det var riktigt gott.. Och vad syftet med att berätta det vet jag inte, men mattips skadar väl aldrig :)

God kväll!


One week

Nu har jag spenderat en vecka i Uppsala och det med jobb, familj och en myshelg med två av systrarna!

När det gäller jobbet är jag inte direkt nöjd över att vara tillbaka. Det är en massa nya ansikten, både när det gäller personal och brukare. Sen är det en hel del nya rutiner som jag inte riktigt kommer sams med och snart kommer det ytterligare nya rutiner och dem vill jag gärna slippa lära mig. Alltså är det mycket som har ändrats sen jag jobba sist, men det hjälper inte för hur jag känner för den arbetsplatsen.

Att bo hemma är väl ingen hitt det heller men jag har ett busskort så jag är inte överdrivet låst nu :) I fredags hämtade jag och mamma upp Syster therese och släpa med henne ut på landet. Vi kolla på lite tv och bara var. Sen igår morse gick vi upp tidigt och åkte in till stan för att ta tåget till örbyhus för att hälsa på pappa och familjen där. Det var väl trevligt att träffa pappa och Alex, men hans fruga... Ja det var väldigt skumt att ha henne i närheten efter alt som är på G där. Stämmningen i hela huset där är obeskrivligt jobbig. Jag har aldrig förr haft en skillsmässa så nära inpå och det känns väldigt olustigt att titta på ett par som delar upp sina gemensamma tillgångar i två högar. Tar du den där så kan ju jag ta den här osv.

När min andra syrra kom hem sen så käka vi middag innan vi tre systrar packa ihop oss och åkte in till stan och hem till Therese.  Det vart en myskväll med melodifestivalen och sen ett par filmer. Det är inte ofta vi träffas och aldrig förr på det här sättet.. Alla börjar bli så stora :P Melodifestivalen var en katastrof och det var inte många nöjda miner när det slutade, hoppas verkligen att det blir bättre nästa helg. Men filmerna efter sen var mycket bättre i alla fall så tror alla var nöjda när vi gick och la oss..

Nu är det snart mat här och sen blir det tv och film igen! Imorgon är det jobb igen, dock kväll så slipper gå upp strax efter fem. Man måste försöka se till det positiva eller hur ;)

God kväll!


Framme i hemstaden

Så var man framme i Uppsala igen då och ute i skogen. Jag har inte vart sådär galet nervig som jag trodde jag skulle vara. Jag och tåg är ju ingen bra kombination, men den här gången kände jag mig betydligt lugnare än vad jag brukar. Kanske beror det på att jag visste redan innan vilket spår tåget skulle gå ifrån och att tåget inte är så långt, vilket innebär att man lätt hittar sin vagn. Skönt!  Måste få berätta om den mindre trevliga synen på tåget. Ung kille snett emot mig, somnar och i sömnen bestämmer sig för att placera sin hand innaför byxorna. Jag undrar vad han tänkte när han väl vakna :P Sen bjöd han på några mindre trevliga dofter med. Hualigen!!

I fredags hade jag min opponering och responering på uppsatsen, efter några korrigeringar så är jag helt klar. Så jag har tagit examen nu efter tre och ett halv års slitande. Vilket borde firas ordentligt, men ja det har väl inte blivit av. Jag hjälpte Sandra och jonas att flytta i stället, men jag ville ju ha sällskap i Linköping så det var bara trevligt.

Imorgon 7.30 börjar jag jobba på gillbergska igen, men förhoppningsvis bara en månad framöver. Jag vill hitta ett jobb hemma i Linköping så jag kan få fixa klart min lägenhet. Men jag ser fram emot att träffa tjejerna här hemma, det sker inte så ofta. Har nog inte träffat någon av dem på iaf ett år nu.

Nu ska jag fixa lite här så vi kan få i oss någon mat :)


RSS 2.0