mönster

Jag har upptäckt ett mönster hos mig själv.. Ika sugen på att hitt på nått --> Inga napp---> dåligt humör----> Vad ska jag göra med mitt liv??!!??

Intressant ju att det alltid är där jag hamnar

f.r.e.d.a.g.d.e.n.t.j.u.g.o.s.j.ä.t.t.e.f.e.b.r.u.a.r.i

Jag trivs alldeles för bra när jag inte är på jobbet. Det gäller inte bara på de timvik jag har nu utan alla jobb jag någonsin haft. Jag vill tro att det handlar om att jag helt enkelt inte har hittat rätt än. För hur tragiskt vore det inte om jag alltid kommer att känna så här!


Jag har haft tokpasset i gymmet idag! Jag ville verkligen bara gå och dö efter ett tag, men Sandra piska på och jag får väl skylla mig själv. Det var faktiskt jag som sa att jag skulle träna seriöst idag. Men som jag hatade henne när hon kom och piska på om att jag skulle hålla igång. Eller när hon påminde mig om att vara rak i ryggen. Jävlar vad det är en kommentar som alltid får mig på ruttet humör. Jag vet, jag vet, jag veeeet!! Jag har hört det hela mitt liv, men det är inte så enkelt när man har en två meter lång rygg. Hmpf!! Men jag vet, jag vet jag veeet att hon har rätt och att det kommer löna sig för mig i slutänden. Och samtidigt som jag hatar henne så älskar jag henne massor :)

Jag är verkligen glad över att ha en sån bra vän som tål att jag hatar henne!!

Nu ska jag nog slita mig till affären en sväng och därefter bara stänga av mig själv. Känner för att stänga in mig själv i mitt huvud. Och använda musik så inget kommer in eller några tankar tränger på. Jag behöver få vara helt enkelt..

Trevlig fredag!

Ibland vill jag fuska massor

Åhhhh suck och stön!! Ibland är jag så godissugen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Och så tänker jag att det gör väl inget om jag köper bara lite, det är ju bara en gång liksom och ingen behöver få veta.. Men vad fan, lägg av bara! Det är ju jag som vill bli nyttigare och då får jag väl anstränga mig då.. Det är ju meningen att jag ska göra allt det här för min egen skull och ingen annans..

Men det är svårt, jobbigt och väldigt tråkigt att bli bättre!

Hur går det då?

Nu kan man ju undra om jag tagit tag i mina mål så som jag sa. Och det är väl si och så med det. Jag känner att jag är fortsatt värdelös på att göra sånt jag sagt att jag ska göra.. Men jag har ju ett stenhårt fokus på träning denna vecka. Jag ska skaffa mig muskler, och jag tror att jag hittat mig ett dragplåster för att ta mig till gymmet.. Mumma alltså :)

Jag har ju också kommit i säng på kvällarna, men inte har det lett till att jag vaknar pigg.. Har fortfarande en lång bit kvar där.. Jag tuppar av varje kväll senast tio, men är endå väldigt trött hela tiden.. Skumt är vad det är.

Mat.. hm ja vi behöver inte gå in närmare där..

Mer samhällsinriktad? Jo lite kanske, iaf förra veckan.. måste få rutin på att läsa tidiningen till frukost.. Börja med det och sen ta alla nöjjes sidor..

Små framsteg kanske, men jag är långt ifrån nöjd.

Tänkte att jag skulle skriva små rapporter om hur det går för att ni som faktisk läser min blogg ska kunna skälla och peppa mig till att bli bäst! ;)

Nu ska jag dricka te och sen är det dags att tuppa av för idag..

God kväll!

Mera snö!

Helt ofattbart, mera snö!! För första gången på väldigt många år tycker jag om vintern, men nu får det endå ta och räcka. Jag vill ha sommar och sol och lata dagar ute på en filt i någon mysig park.. Oja, det är bra grejer det!

Ska strax äta en sen middag och därefter blir i det sängen. Helt galet trött som vanligt, men idag beror det nog på träning och inte jobb. Kors i taket!

Lyssnar på skön slapp musik och önskar att jag kunde sjunga.

BTW så sover jag numera bak och fram i min säng ala pippistil.
Tänkte att ni ville veta det ;)

Måndag

God morgon god morgon!

Jag är vaken, träningsklädd och sitter och äter frukost. Nu vill jag bara ha lite livstecken från Sandra, så jag vet när jag kan börja gå till stan. Vi ska börja vår seriösa träningsvecka idag och hon ville vara där till 9-10 tiden. Här är vi riktigt seriösa ;)

För övrigt är det helt galet kallt ute så jag lär nog få slänga på ett par långkalsonger innan jag går..

Återkommer

Känner mig låg

Det är ju bra att vilja ta tag i livet och sen få veta att mamma blivit inlagd för observation för hjärtat. Har inte riktigt haft lust till nått idag. Har bara fixat tvättstugan annars har jag flytt in i bokens värld. Den är mer angenäm den. Pratade med mamma en sväng efter hon vart på den där kranskärls röntgen. allt såg bra ut. Nu var det bara att vänta på nästa rond och få se vad läkaren säger om det hela. En förklaring till blåsljuden skulle vara att föredra..

Jag undrar när allt ska vända för min mamma :S

Fan då :(

Det ringde här ikväll och det var okänt nummer, blir alltid lite nervös då innan jag svarar. Det är nått läskigt med att inte kunna se vilket nummer som ringer. Jag vill liksom kunna se ett nummer. Okända nummer brukar alltid betyda mindre trevliga saker. Likaså ikväll :(

När jag svara och hörde att det var mamma högg det till i magen av oro. Vad fan ringer hon från okänt nummer ville jag skrika, men sa det i en trevligare form och i lägre ton. Jaha inlagd för observation i natt för hjärtat då hon mått mindre bra nu ett tag. Hon ska tydligen göra en sån där hjärtröntgen imorgon och så får vi se vad som händer sen. Hon nämnde nått om att läkaren hörde blåsljud från hjärtat... INTE BRA :( Det kändes som om hon inte ville att jag skulle bli upprörd och orolig, men vem skjutton kan låta bli. Det handlar liksom om min mamma i kombination med hjärta som inte har med kärlek och göra...

Jag blir så rädd....

Sätter upp nya mål

Som alltid är jag inte nöjd med livet, inte nöjd med mig själv på alla plan eller hur mitt liv ser ut just för stunden. Jag vill mera och jag vill vara bättre. Och det handlar inte bara om att vara bättre utan att må bättre och då främst få ett fysiskt plan. Jag har en bild av hur jag skulle vilja att det var, jag önskar att jag:

  • Åt nyttigare
  • Tränade mer
  • Var mer pigg
  • Var mer medveten om vad som händer i världen
  • Hade ett mer socialt liv
Jag får ju mina ryck då jag ska sluta äta godis och börja leva nyttigt. Och jag lurar mig själv varje gång. Ibland, eller oftast, har jag en sån dålig karaktär. Jag är lat, så väldigt lat. Och jag kan inte gå och vänta på nästa grej jag fått för mig ska hjälpa mig att få ordning på mitt liv. Nu gäller det att jag skärper mig och börjar anstränga mig för att vända livet åt det håll som jag drömmer om. Jag måste sluta titta på alla hinder i min vardag och i stället fokusera på möjligheterna.

Jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska få det här att funka, men jag tänker väl lite på att schemalägga mina dagar. Det låter kanske löjligt, men i längden mycket väl värt det. Och målet är ju att jag ska må bättre, vara nöjdare och få ut mer av min vardag. Min familj och mina kära vänner får väl ta och stötta mig, skälla på mig och vara odrägliga mot mig om det skulle behövas.

Idag har jag en välförtjänt ledig dag och jag hade väl från början tänkt att jag inte skulle göra ett skvatt mer än att sitta hemma och bara njuta av ledigheten. Men nu tror jag banne mig att jag ska ta mig till gymmet efter lunch. Sen jag gick upp idag vid 9 tiden har jag ätit frukost och sen kollat runt på nätet. Jag körde den vanliga rutten med alla social och nöjes sidor, men har också spenderat tid på DN (Dagens nyheter, då jag bojkottar Aftonbladet) Så jag har väl börjat den här dagen bra tycker jag. Nu blir det lite disk och tvätt innan lunch och träning.

Ett litet tips så här innan jag går: Köp en väska, betala för ett barns skolmat i ett år Är riktigt sugen på en sån väska, får vänta på att vinden vänder och pengarna rullar in :)

Tillägnat M ;)

Sitter på jobbet och väntar på att sista taxin skall komma, därefter blir det kopplade resten av dagen. Såå roligt :P Klagomål från kollegan M om att jag uppdaterar för dåligt, inget skrivet sen MIXMIX ju. Men jag har faktiskt skrivit ett inlägg efter det. Men ja tydligen så syns det inte på bloggen, men gissar att det hoppar fram efter jag skrivit klart detta.

Ser fram emot en ledig dag nu, kroppen börjar säga ifrån. För mycket jobb och för lite ledig tid. Jag stupar i säng vid 22 om kvällarna och är fortfarande lika trött när jag vaknar. Galet!

För övrigt såg jag idag lite jobb av intresse. Nu gäller det bara att jag får iväg lite ansökningar.

Sådär ja, taxin har kommit och nu ska jag städa av lite. Tror bestämt det är personalutrymmena idag :P


Situation hopplös

För väldigt länge sen hade jag en snygg frisyr, för ett bra tag sen hade jag ett mindre behov av en klipptid och idag är jag i helt galet behov av en klipptid. Vad gör man för nått med en frisyr som inte är vad den ska vara längre? Jag har ju vissa planer på att låta det växa ut en bit till, men galet jobbigt att få håret att se okej ut. Suck, dessa ilandsproblem :P

Idag var tanken att jag skulla gå på två möten, ett väldigt spännande och ett mindre spännande. Sent igår innan jag gick och la mig fick jag dock veta att det spännande mötet var inställt och förflyttat till framtiden. Surt som f*n måste jag säga, då jag såg fram emot det mötet massor. Så nu är det bara mötet hos jobbcoachen kvar. Nödvändigt och i teorin ett väldigt bra möte. Men i praktiken blir jag mer depp över att gå dit. Känner inte att jag kommer nått närmare det fasta jobbet. Och sen om jag inte är blind så läggs det inte ut några nya jobb att söka. När det inte finns några jobb att söka hjälper det inte att man gett sig f*n på att inte vara arbötslös.

Jaha, nu ska väl jag försöka ge mig på håret en sväng och ta mig ner på stan sen.

mixmix

Mixmix står för precis hur min dag har varit, en väldigt blandad mix på känslor, viljor och humör. Jag blir fascinerad över hur mycket man kan hinna med på en och samma dag.

Lycklig ~ Bitterf***a
Snygg ~ Ful
Vill ha barn och familj ~ Vill det inte

osv osv...

Just nu känner jag mig bara väldigt sjuk och ömklig. Skulle inte ha något emot att vara hemma hos mamma och bli lite ompysslad :) Men jag får nöja mig med ett telefonsamtal i vanlig ordning.

Idag var jag ner en sväng på stan med Sandra. Vi kolla runt lite i några affärer, men spendera större delen av tiden på en fik. Tjejsnack deluxe! Promenerade både ner och hem och den sista svängen hade jag gärna varit utan. Dumma bussar säger jag bara!!

Nu ska jag äta lite pannkaka här och sen blir det sängen banne mig!

inlägg utan poäng

Ligger nerbäddad i sängen och lyssnar på Amy Mcdonald. Har kört min standardrunda här på internet så nu kan jag sussa natten lång :P Såg filmen 2012 ikväll, den var lite bra. Hade först inte tänkt se den, då jag läst på en kompis blogg att den skulle va mindre bra. Men så kom jag på att jag sällan tycker som alla andra när det gäller film :P Och tur va det ju att jag valde att se filmen.

Jobbar jour imorgon på bygget. Det är musikcafé och grejer, så full fart från start skulle jag tro.

Kan tro att jag behöver sova nu så jag är pigg och glad tills imorgon, en tjurskallig Marika vill vi inte ha ju :p

Så god natt då!

Snowboard

Yeeeaaaaah baby, jag har åkt snowboard idag och överlevt hela kalaset!  Eller jag har försökt åka snowboard, det är verkligen inte så lätt som det låter/ser ut. Kisas tolvmannabacke fick alltså fint besök idag av mig, Sandra och Jonas.

Från första gången vi prata om att vi skulle lära oss åka snowboard har jag vart helt övertygad om att det är något av ett självmordsuppdrag. Jag har seriöst varit rädd och nervös för att jag ska dö. Nu överlevde jag som sagt, men inte utan att ha gjort nio eller tio vurpor. Skulle vilja skriva en och annan som att det är så uttrycket heter, men det stämmer verkligen inte in på antalet vurpor jag gjort idag. Tack och lov var det väl bara två av vurporna som var verkligt smärtsamma och som framkalla en och annan tår. Den ena vurpan var en riktig vurpa och inte bara en "sätta sig ner för hårt på svanskotan" vurpa. Smått nyfiken på hur det hela såg ut, känns liksom som om jag kanske volta i sidled. Ont fick jag iaf, blev orolig för ena knät där. Men bara jag koppla loss mig från brädan kunde jag surt knalla ner till fots från backen. Putt som en riktig bitter f***a ;)

Jag kan fortfarande inte åka snowboard, men jag gjorde helt klart framsteg under de timmar vi spendera i backen. Nu vill jag tillbaka och fortsätta öva. Blodad tand? Ja lite kanske, men det var verkligen jätte kul. Sen att vi roa alla andra besökare nått ofantligt är väl nått vi får bjuda på. Snart så kommer vi med svisha ner som galna fartdårar! (ska bara.........först!)Väl hemkommen slog min förkylning till den lilla boven. Kände att den låg runt hörnet och bara väntade på rätt tillfälle att överfalla mig i morse när jag kom hem från jobbet. Har inte riktigt tid att vara sjuk så jag ska göra vad jag brukar göra: FÖRNEKA, FÖRNEKA & FÖRNEKA lite till!! Alltså tar vi det igen: Jag är inte förkyld, min näsa kanske är, men inte jag inte! ;)

God kväll!

Det borde vara tvärtom

Så mycket jobb som jag har en vecka framöver hade jag inte ens när jag var månadsanställd. Jag var aldrig så uppbokad som jag är nu. Det borde egentligen vara tvärtom. Men en stor skillnad nu från då är att jag inte har samma möjlighet att tacka nej till de pass jag blir tillfrågad. Det är bara att tacka och se glad ut!

Tacksam är jag, då jag var väldigt orolig för att inte få jobba alls. Men lite tråkigt är det att behöva säga nej till träning och annat smått och gott med vännerna. Tur att det här bara är nått tillfälligt! Väldigt snart kommer jag ha ett nytt jobb och då ni :)

Nu ska jag pyssla med lite här hemma innan jag åker iväg och jobbar av första jourpasset av tre denna vecka.

Ses, hörs!

RSS 2.0