Hämtat ut ett paket

God kväller :) Hämtade ut ett bokpaket med lite inspiration idag. Har redan börjat läsa Verktyg för livet av Anthony Robbins och vilken författare! Ni vet det där uttrycket om att en författare tar läsaren i handen? Det är precis så i den här boken, den är skriven på ett grymt bra sätt. Vilket innebär att jag läst över halva redan :) Man kan nästan höra författaren läsa texten. Tänk om min gamla skollitteratur hade varit så här trevlig att läsa!! ;)

 


I brist på annat..

Eller ja, egentligen inte. Blev bara sugen på att göra om lite.. Så ser ni en grön blogg tryck på f5 :)

Missade att gå upp

Imorse runt 07.00 snåret vaknade jag av det mest brutala ljudet man kan vakna av. Byggarna som håller på att stamrenovera mitt hus håller på att bila någonting antingen i källaren eller i trappuppgången bredvid. För mig känns det dock som om de var inne i min lägenhet. Förutom detta oljud är det även en av jobbarna som gapar och skriker nått förfäligt. Måttligt förbannad, men alldeles för trött för att orka vara vaken.

Sen vid 08.00 när min väckarklocka ringde, med syftet att få upp mig till att äta frukost innan jag skulle möta upp Kaisa för ett pass i gymmet, så förstod inte jag syftet med att den ringde. Jag visste att jag var ledig, så då fanns det ju ingen logisk förklaring till varför jag borde kliva ur sängen kl 08.00 på morgonen. Sen minns jag inte så mycket mer förens jag vid 10.00 får ett sms från Kaisa där hon frågar om jag gått in. Min respons var följande:

Fan fan fan!!! Jag har tokförsovit mig...

Så det blir ingen träning för mig denna fm och jag som igår var så tokladdad till att äntligen försöka komma igång igen. Men ska se om jag inte kan komma iväg nått i helgen i stället. Dagens planer blir nu istället en fika på stan med Kaisa, hårfärgning, hämta ut paket och sen ikväll laga en riktigt kalasgod middag och pyssla om mig själv lite :)

Men nu är det dags dör mig att sätta fart om jag ska lyckas komma i tid till nästa inbokade dejt med Kaisa ;)

Ha en bra dag!

Självinsikt

Jag har insett att jag är väldigt ofokuserad och att jag har varit det ett bra tag. Kan inte riktigt säga hur länge, men det spelar ingen roll. Det som spelar någon roll är att jag inte tycker om det och att jag vill och försöker göra något åt det.

Jag kan komma på mig själv med att ha glömt svara på mejl, glömma bort saker på jobbet, komma på mig själv med att tänka jag gör det där sen och så blir det aldrig av. I och med min insikt har jag även reflekterat över det här med flikar i internetfönstret. Det är sällen jag bara har en flik igång utan ofta är det flera uppe samtidigt och jag hoppar ständigt mellan de olika flikarna och pysslar lite här och där. Just nu sitter jag bland annat uppe med 4 flikar och jag störs i min koncentration här i skrivandet över att jag hela tiden vill hoppa över till en annan flik och kolla läget. Det är med lite tvång som jag lyckas hålla mig kvar här.

Jag säger inte att det måste vara något negativt med att kunna sysselsätta sig med flera saker samtidigt, men när det leder till att man har svårt att fokusera och avsluta saker, det är då det kanske blir ett problem. Vilket är vad det har blivit för mig. Men jag har ju även uppmärksammat detta med mig själv och bara där har jag kommit en bit på vägen. Nu gäller det bara att jag lyckas vända på situationen till något bra i stället. En hel del struktur och disciplin är nog vad jag behöver! Ska försöka jobba på det och se vad jag kan åstadkomma.

Meditation är ett verktyg jag funderar på att ta till hjälp. Är inte så insatt i det, det är inget jag pysslat med så mycket. Men jag tror att det kan vara till hjälp och ett bra verktyg till att lyckas bli mer närvarande.

Jag önskar mig själv lycka till :)

Sista vakna timmen har strax nått sitt slut

Hej kväll! Sitter här och sippar på mitt te innan sängdags och kollar över veckans planering. Skulle behöva en skvätt mental träning så här inför en ny arbetsvecka. Det kan ibland kännas extra tungt att börja en ny vecka när man är helt galet uppbokad. Men ska försöka tänka positivt ;)

Gårdagen var grymt trevlig! Jag var hem till Anna och myste med vin, frukt, choklad och massa trevligt prat. Hon är så go hon :) Det var länge sen jag hade en helkväll med henne, vilket beror på att det var några år sen som vi bodde i samma stad. Men nu när vi bor i samma stad igen så får vi passa på!

Dagen idag har varit väldigt lugn, råkade sova väldigt länge. vilket gjorde dagen lite kortare än gårdagen. Har inte gjort så mycket. Pysslat lite här hemma, multitaskat vid datorn och nu ikväll har jag varit och socialat med Sandra.

Allt som allt en bra helg!

Nu ska jag sippa klart och gå och sova ;)

God natt

Trevlig kväll!

 

Sminket påmålat, håret stylat och snyggkläderna på!

Nu rullar jag till andra trakter i stan för att sociala lite :)

Trevlig kväll på er!


LÖRDAG

Hej! De är lunch på g här, känns ovant. Jag är ju inte den mest duktigaste personen på att komma upp bra tider när jag är hemma och ledig. Trots att jag kan vara tokpeppad kvällen innan att komma upp och göra nått, så brukar det under natten skett någon förändring. När jag sen väcks av klockan är allt som bortglömt och jag förstår inte alls varför jag borde kliva ur sängen. Hur kan jag ha varit så puckad att ställa klockan på 8.30??!!?? Det är ju ren idioti :)

Men idag gick det vägen, det var massa fokus på radion och ring så spelar vi för att vakna till. Och jag kom upp, fick i mig frukost och tog mig till och med iväg till gymmet en sväng. Så nu är det som sagt( skrivet) lunch på gång. Därefter blir det lite fortsatt städ här hemma för att sen till kvällen kunna slappna av helt och eventuellt få umgås lite.

Ha en bra lördag!

klureri

Det är så mycket fredag över den här kvällen, gick av jobbet i morse och är ledig fram tills på Måndag. Har inga planer för helgen förutom träning på lördag. Kanske blir nått mer, kan vara bra att fördriva tiden med när alla andra jobbar. Så sitter här i köket och klurar på vad jag ska hitta på, funderar på om jag borde försöka återuppta några gamla sysslor. Sånt som jag nästan helt slutat med sen jag flyttat hit till Linköping. Det var väldigt länge sen jag var ute på en fotopromenad för att nämna ett exempel. Jag har även tappat bort min passion för att skriva så här på bloggen. Nu handlar det mest om min vardag när jag skriver, jag har tappat ett visst djup jag hade innan. Kanske borde försöka hitta tillbaka till det?

Sen kan man ju fråga sig om det är något negativt med att jag tappat de här sakerna eller om det är något positivt. Kanske det inte var så bra att tränga ner på djupet sådär? Visserligen tror jag inte på det själv, det pågår fortfarande mycket i huvudet som kan behöva komma på pränt. Jag tror snarare att jag bara har fått svårare att lämna ut mig själv på det viset till eventuellt okända människor. Ja sånt här kan man ju klura på i evigheter :)

Jag har en hel massa som jag går omkring och klurar på om dagarna, och det är svårt att vara sådär närvarande på riktigt. Känner att jag skulle behöva få ta tid till att klura tillsammans med någon. Få älta lite kanske och se på saker ur flera perspektiv. Att skriva om det vore kanske en början dock. Men då på en privat arena, får försöka klura vidare på det.

Nu tror jag i alla fall att jag ska ta min sista kopp te för dagen och sen krypa ner i sängen.

i´ll try

Ibland gäller det att bara bestämma sig för att må bra, så jag försöker med det. Idag känns det lätt, solen skiner och sånt brukar hjälpa. Sen gäller det väl att försöka jobba tillbaka de få rutiner jag faktiskt haft.

Umgänge
Musik
Sol
&
Mat


Är dagens plan!

RSS 2.0