jag vill

Jag vill väldigt mycket, men just idag vill jag bli matsmart & träningssmart. Jag vill hitta en rutin i köket som fungerar för mig. Hitta ett sätt som får mig att mer aktivt sköta min hälsa. Jag är en slarver, en stor slarver som verkligen måste börja bry mig om mig själv!

Så idag sitter jag och letar inspiration och kunskap på nätet. Just när det gäller mat är det svårt att hitta bra tips som handlar om att man vill leva sunt. För i många av de artiklar jag hittar handlar det om att hitta en bra kost för att gå ner i vikt. Och det är ju inget jag har behov av. Jag behöver hitta en sund och bra kost som får mig att må bra och att bli en piggare och gladare person. Lite tips har jag hittat och jag kommer fortsätta djupdyka i cybervärlden den här dagen.

Jag har väldigt många ursäkter till att jag slarvar med maten, men inga av dem är acceptabla. Jag vet det i grund och botten, men fortsätter skylla både på det ena och det andra. Jag funderar på att försöka få kontakt med en dietist för att få hjälp med inspirationen och hitta rätt vägar för att lära mig om vad som är bra mat för mig. Det är ju alltid värt ett försök.

Jag har surfar runt lite på tidningarna Må Bra & Iform och läst en del intressanta artiklar. I Iform har de en massa tester man kan prova. Gjorde ett som handla om hur sund jag var. det var väl inget ultimat test, för jag var relativt sund enligt testet. Men det var svårt att svara helt och fullt ärligt på frågorna så kah får te de med en nypa salt.

Men gjorde ett annat test som handla om ens personlighet. Frågan var om jag var en introvert eller en estrovert person. Mitt resultat:

Du är introvert 

Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut.

Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.

Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor.

Din introverta hjärna
Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin. Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar.

Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.

(En del stämmer, annat känner jag inte igen)

Man får ju ta alla sådana här test med en nypa salt. Men intressant kan det bli.

Nu ska jag fortsätta läsa lite :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0